14 Temmuz 2022 Perşembe

Yeni ev - Tadilat - Mutfak

Dün dolunay vardı. Dolunay günü bazı sayfaları kapatmak, yarım kalan işleri toparlamak, fazlalıklardan kurtulmak gerekiyormuş. Instagramda bu bilgi karşıma çıktığında ben de telefonumdaki karmaşayı azaltmak için düzenleme çalışmalarına başlamıştım. Tatlı bir tesadüf oldu. 

Kullanmadığım uygulamaları sildim önce. Sonra kategorilerine göre gruplandırdım. Gerekli gereksiz indirdiğim dosyaları sildim. En son da galeriye baktım. "Home" klasörümde gezerken de blogumun varlığını hatırladım. Çünkü liseden beri dekorasyon bloglarını takip ederim. Bunun yanı sıra Pinterest'te yılların birikimi bir dekorasyon albümüm, Youtube'ta yenileme videolarında harcanmış dakikalarım var :) 

Blogumu çok severdim. Daha DIY kavramı Türkiye'de yeni yeni duyulurken ben burada bir sürü proje yapmıştım. Her hafta yeni bir tanesini yapmak için emek ve zaman harcardım. Yayınlayıp okuyucularımla etkileşime girdikçe de mutlu olurdum. Sonra bu tip bloggerlar çoğalıp hepsi instagramda anlık paylaşımlarla beğeni ve yorum alma çılgınlığı yarışına kapılınca ve yaptığım şeyin basitleştiğini görünce iyice soğudum. Aslında yine proje yapmaya devam ediyorum. Sayıca belki azaldı ama hiç bırakmadım. Galerim hala yaptığım ama paylaşmadığım DIY projeleri ile dolu. 

Bu projeleri blogumda yayınlamak, fotoğraflara bakarak anılarımı not almak, 3 yıl sonra bloguma dönmek iyi gelecek düşüncesi ve bayram tatilinin de rahatlığıyla yeniden yazmaya karar verdim. Çünkü ara ara bloguma gelip eski yayınlarımı okumak bana iyi geliyor. Unutup gideceğim bir çok şeyi burada görünce tekrar hatırlamak hoşuma gidiyor. 

Evet o zaman ilk yayınımla başlıyorum.

***

Geçen yılın sonunda ev aldığımızda yılların dekorasyon bilgi birikimini kullanmanın vakti geldiği için çok heyecanlıydım. Aldığımız ev klasik detaylara sahipti. Yerler, kapılar, dolaplar, duvarlar yıpranmıştı. Ve özellikle tadilatı daha çok kendi imkanlarımızla ve ekonomik olarak yapabileceğimiz şekildeydi.

Eve taşınmamız için 1 ayımız vardı. 1 ayda satın alımdan elimizde kalan para ile en çabuk hangi tadilatı yapabiliriz diye düşündük. Sırasıyla duvarların boyanmasına, tahta tabanların zımparalanıp cilalanmasına, mutfak, balkon ve koridorun yerlerine seramik kaplanmasına, mutfak duvarındaki parlak fayansların sıvanmasına, kapıların boyanıp kapı kollarının değişmesine, mutfak dolaplarının boyanmasına, tezgahın değişmesine karar verdik. 

Bu saydıklarımdan mutfak dolaplarınn boyanması dışındaki tüm işlemler için 1 boya ustası, 1 de seramik döşeme ustası ile anlaştık. Mutfak dolaplarını da eşim ile birlikte boyadık.

Her instagram kullanıcısı Cadence boyalar ile yapılan dönüşümlere şahit olmuştur :) Ben de mutfak dolapları oldukça sağlam olduğu için bu akıma kapıldım ve gerekli malzemeleri satın aldım. Açıkçası şu an hangi üründen kaç kg kullandım hatırlamıyorum ama ilk siparişimden sonra 2 kere daha sipariş vermek zorunda kaldığımı hatırlıyorum. 

Öncelikle mutfağın ilk halini şuraya koyayım.



Öncelikle dolap kapaklarını çıkardık. Boyanacak yüzeyleri silip kuruladık, hafif zımparaladık ve ilk katı rulo fırça ile boyadık. Her kat arası en az 24 saat bekledik. Her kat sonrası bir sonraki kata geçerken yine hafif zımpara yaptık. Toplam 3 kat boyadık. Son kat sonrası 3 gün bekledik ve mat vernik uyguladık. Vernik de 2 gün kuruduktan sonra tüm kapakları yerine vidaladık. Ayrıca dolap aralarındaki fayansları da aynı dolaplardaki teknikle boyadık. Yazarken kolay geliyor ama neredeyse 10 günümüzü aldı. İş çıkışlarında eşimle birlikte boyacılık yaptık. 

Biz mutfak dolaplarını boyarken boya ustası da mutfak duvarlarındaki fayansların üzerlerini sıvadı ve boyadı. Seramik ustası da yerleri tamamladı. Mutfak dolaplarınn boya işi tamamlandıktan sonra İKEA'dan aldığımız ahşap tezgah için anlaştığımız usta ile mutfak tezgahını yerleştirdik.  

İşte bu da son hali.





Bizim içimize sindi. Sonrasında mutfağa başka detaylar da ekledik, onlar da başka bir yayının konusu olsun :)

Gonca 

6 yorum:

  1. Ooo, şahane olmuş, bayıldım. Emeğinize değmiş, ellerinize sağlık. Güle güle, mutlulukla kullanın..

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş, bizde yeni evimize mutfak bakıyoruz öyle pahalı ki. Küçük bir mutfağa 28 bin istedi usta. içinde tezgah yok birde. ben de ikea tezgah düşünüyorum ama bu kadar pahalı tutacağını düşünmemiştim.güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatların artış hızına yetişemiyoruz artık, her şey ateş pahası malesef.
      Umarım içinize sinen bir mutfak yaptırma şansın olmuştur ya da olur :)

      Sil
  3. Gayet beğendiimm mutfak genişş ne güzell

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok geniş değil, ama aydınlık renkler nedeniyle göz aldanmacası olmuş fotolarda :)

      Sil