30 Eylül 2015 Çarşamba

Bu sonbaharı güzel geçirme listesi

Yapılacaklar listesi yapma gibi bir alışkanlığım olsun çok isterdim. Notlar alayım, üstünü çizeyim yaptıklarımın, ya da kenarlarına yeni notlar iliştireyim.

Sevgili Eylül, sonbaharı güzel geçirme konusunda çok güzel bir liste hazırlamış. Yazısını keyifle okurken son paragrafta adımı görmek beni çok şaşırtmıştı. Benim listemi de görmek istemiş. Eylül ayının son günü yazmak kısmetmiş :)

.. Bitki ..
Evde yeşil canlıların bulunmasını çok seviyorum. Güzel, büyük, yeşil yapraklı bir salon çiçeği almak istiyorum. Deve tabanı ya da Avize çiçeği (Yucca) harika olur mesela. Ve bir kaç tane daha kaktüse hayır demem. Kaktüsleri fincanlara yerleştiriyorum. Bununla ilgili de yeni bir yazı hazırlamak sonbahar planlarımın arasında :)



.. Kedi ..
Üniversite yıllarımda evde çok kedi besledim. Sonra tek başıma yaşamaya başladım, bütün gün işte oluyordum, akşamları da eve geç geldiğim için yeni bir kedi alamadım. Şimdilerde yine istiyorum ama evde kalmadığımız günleri düşünüyorum ve ona haksızlık edeceğim düşüncesiyle vazgeçiyorum. Evde besleyemesem de bir şekilde kedilerle haşır neşirim. Mahalledekiler çok tatlı mesela :)
Bir de önümüzdeki günlerde güzel bir proje içinde yer alacağım kediler ile ilgili. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde bir kermes yapılacak, geliri kedi bakımı için harcanacak. Ben de el yapımı ürünlerimle o kermese katılacağım. Tarih belli olduğunda buradan yine duyuracağım. İzmir'de olanları bekleriz :)



.. Örgü ..
Olmazsa olmaz :) Güzel bir film açıp örgü örmek gerek. Kazak ya da hırka gibi  örmesi uzun süren şeyler yerine çabucak bitiveren boyunluklar, yelekler örmek daha bana göre. Alıp alıp kenara koyduğum yünleri değerlendirme mevsimi :)


.. Kahve - Kitap - Müzik - Battaniye ..
Bu kelimeler sadece yan yana dursa bile huzur veriyor bana. Yaz aylarında çok kitap okuyamamış olmanın üzüntüsünü kışa kadar geçirmeyi planlıyorum. Öncelikle bi türlü bitiremediğim Shantaram'ı bitireceğim. Daha sonra da Mesnevi'yi. Son zamanlarda din felsefesine de merak saldım. Bol bol kitabevi ziyareti bol bol iş sonrası kitap keyifleri yapmalı.
Battaniyeyi sabır timsali annem örmüştü, kendisi önümüzdeki günlerde kitap keyfime eşlik edicek :)




.. Yemek ..
Çok seviyorum yemek yapmayı da yemeyi de. Yeni ve pratik tarifler keşfetmem, mevsim sebzelerini kaçırmamam gerek.
Fotodakiler Trabzon'daki evin bahçesinden. En alttaki meşhur kara lahana.



.. Doğa ..
Sonbahara piknik çok yakışıyor bence. Uzun çam ağaçlarının altında hafif serin havaların tadını çıkarmak için yeni yerler araştırmak gerek. Bol oksijen, bol toprak, bol manzara her zaman iyi gelir.
Fotoğraflar Trabzon-Maçka-Kanlıbahar yaylasının tepesinden.






Benim listem bu kadar.
Eylül'ün listesini buradan, Meriç'in listesini de buradan keyifle okuyabilirsiniz :)

Sevgiler
Gonca


10 yorum:

  1. Eylül ayı bitmeden ben de okumuş oldum :) Ne güzel yazmışsın! Karalahana sarmasına bayılırım, şu fotoğraftaki hallerini görmek bile aklıma düşürdü koca bir tencere dolusu sarmanın görüntüsünü, iştahımı açtı!
    Eylül ne güzel yaptı böyle, hem sizin listelerinizi okumak hem de kendiminkini yazmak çok keyifliydi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meriç, karalahana sarmasındansa ben çorbasını daha çok seviyorum, bir egeli olarak zeytin yağlı sarma ilk tercihim.
      Hakikaten Eylül'e bir kez daha teşekkürler vesile olduğu için.Pumpkin spice latte'den nasıl haberdar olucaktım yoksa :) Henüz deneyemedim ama bu hafta içinde deneyeceğim :)

      Sil
  2. harika bir liste hepsine varım! kedide aldım 7 aydır beraber yaşıyorum kedili hayat bir harika dostum:)
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuş, aah ah kedili hayat harika olmaz mı hiç!
      İnşallah ben de o harikalar diyarına giriş yapabilirim :)

      Sil
  3. hadi bakalım kedi sever arkadaş,izlemedeyim seni artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedilievin tarzı, hoşgeldiiin :) Ben de iadeyi ziyaret yapıyorum hemen :)

      Sil
  4. Meriç'e katılıyorum, canım çok ama çok çekti karalahana sarmasını, olsa da yesek hep beraber! :)
    Okuması inanılmaz keyifli, neşeli bir liste olmuş, ''iyi ki istemişim'' dedim ve çok mutlu oldum okurken, ellerine sağlık.
    Bir de, kediler ve köpekler gerçekten hayatı, evi, aileyi güzelleştiren varlıklar. Kendini hazır hissettiğin zaman, bu mutluluğu mutlaka yaşa, hem önümüz kış, sokaktan hangi minik kurtulsa kardır :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylül, çok teşekkürler sana! Çok iyi ettin bu fikirle.
      İnşallah kendimi (ve sevdiceği) kedi fikrine tamamen hazırlarım ve bir canı kurtarırız önümüzdeki günlerde :)
      Öpüldün.

      Sil
  5. Merdivendeki maydanoz, pazı (sanırım) ve karalahana otoğrafına ve yayla yolu fotoğraflarına bayıldım. Karadeniz bence doğasıyla havasıyla çok özel bir yer gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Monica, doğru tahmin, maydanoz, pazı ve karalahana :) Yorum bırakarak blogundan haberdar olmamı sağladığın için çok teşekkür ederim :)

      Sil