31 Ocak 2016 Pazar

Fincandaki Kaktüslerim / My cacti in the cups

Eski Türk kahvesi fincanlarına bayılıyorum. 

Şimdikiler çok basit, özensiz ya da ilginç olma çabası içinde kaybolmuş durumdalar. Bu yüzden hala kendime güzel bir fincan takımı alabilmiş değilim. Arayışlarımı mağazalardan antikacılara çevirmenin vakti geldi sanırım :)


Eski fincanlara olan hayranlığım, kaktüs aşkımla birleşince ortaya bu koleksiyon çıktı. Bir, iki derken 6 tane oldular bile :)

Hepsi ayrı güzel, hepsi ayrı bir dünya benim için.













Ben şimdi favori köşemde biraz örgü örüp dizi izleyeceğim.
Umarım siz de pazar gününüzün son saatlerini sevdiğiniz şeyleri yaparak geçiriyorsunuzdur.

Sevgiler
Gonca

***

I love old Turkish coffee cups. They are so beautiful and various, not basic as these days' cups. 
I also love cactus as much as old cups, so I combined my two loves together :) Now they are 6 pcs and I believe they will be more than 6 in short time :)

Hope you are having wonderful weekend.

Peace
Gonca

9 yorum:

  1. Bayıldım yaa!
    Şahane gözüküyor. Güzel fikir. Bende bu tarz bir şeyler istiyordum. Ama eski fincanlarım yok. Anneminkileri de alamam gözü gibi bakıyor onlara *.*

    Ben bunu biraz daha düşüniyim o vakit... :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Başar, yakınlarında bit pazarı ya da antikacı varsa ziyaret et derim, ne cevherler var, çoğunda gözüm kalıyor :) Çok teşekkür ederim yorumun için :)

      Sil
  2. Kaktüs çeşitlerine ayrı, fincanlarının güzelliğine ayrı, bu fikre ayrı bayıldım, çok çok sevdim Gonca, ellerine sağlık!! Antika fincan toplayan bir çocuk bana fincanlarının resimlerini yaptırmıştı 2 sene önce, eskiden olan o işçiliğe, zarifliğe hayran kalmıştım, belki bugün o resimleri koyarım bloga, görmeni çok isterim. Bir şeyleri güzelleştirmekte üstüne yok, evinin huzur köşesinde bir dolu keyifler diliyorum dostuma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylülcüm, koymadın resimleri daha di mi, göremedim henüz, beklemedeyim :) Çok teşekkür ederim bu mutluluk verici yorumun için. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim, Mama kaktüsün takipçisiyim instagramda, çok güzel fincanları vardı önceden fotoğraflarını görmüştüm, kaskanmadım değil :) Hem kendisi de bir kaktüs sever, belki ona da ilham verir bu fikir :)

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. ben de çok severim fincan kaktüs ikilisini, bende de varlar (:
    blog'unu da çok sevdim madam dö gonç
    ellerine sağlık_

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel olmuşlar! Bu kahve fincanı arayışı konusunda sana katılıyorum, istediğim gibi zarif bir şey bulamadığım için bir türlü alamadım hala. Şu ana kadar rastladıklarım öyle modern (?) ki sanki uzun zaman önce çok çok uzak bir galakside kullanılsın diye yapılmış... Ama umudumu yitirmedim, güzel fincanlar bulacağız bence :)

    YanıtlaSil