16 Şubat 2011 Çarşamba

Bi yaşıma daha girdim

Tatil bitsin İzmir'e gidiyim, Pusu doğurur o zamana, yavrularla uğraşırız, severiz okşarız falan derken , eve geldim yavrular yok. Oysa doğum yapmıştı ve fotolarını bile görmüştük. Her yeri aradım saklamıştır diye. Yok yok yok... 

Araştırdık biz de. Yavrular ölünce anne yiyebiliyomuş yavrular ortada kalmasın diye. Şok olduk. Bizim Pusu üç yavruyu da yemiş. Bi yaşıma daha girdim böylece. İlk kez böyle bişeye şahit oldum.

Ama giden yavrulara üzülmemizle yeni bi kedinin eve gelişine sevinmemiz aynı anda oldu. Eski çalıştığım kafenin önüne gelmiş bi kedi, ama nası tatlı nası tatlı :) Hemen sahiplendim tabi. Eve getirdik.Kedi esirgeme kurumu gibi oldum artık :D

Yeni kedinin adı Bambam. Pusu hemen kıskançlık triplerine başladı tabi. Uzaktan bakışmalar, tıslamalar, takip etmeler diz boyu :)) Birbirlerine alışana kadar çekcez artık bu halleri. İşte Bambam ve Pusu'dan bi kaç kare.

Pusu Bambam'ı kesiyo burda :)

 Pusu topuyla :)


Bambam Pusu'nun evine mamasına suyuna kumuna göz dikmiş durumda :)


Pusu yine bakış atıyo:)

Sağım kedi solum kedi:)


***


Ve tatil mahsüllerinden örgü çorabım. Bu ilk denememdi. Çorap örmek zor sanardım. Hiç de değilmiş. İkinci ördüğüm jakarlıyı yayınlayınca yapılışını da yazarım. Maksat ayaklar üşümesin, karınlar ağrımasın :))




***



Veeee Deep'ten ve Maya'dan bi ödül geldi bendenize :)) Çook mutlu oldum. Hep gülelim, güldürelim inşallah. Bütün takip ettiğim blog arkadaşlarıma gelsin.

5 yorum:

  1. Kedilerin sevmediğim tek yanı bu, niye hain derler kediler için diye merak ederdim, kendi yavrusunu yemeleri iç güdüsel , başkaları yemeden ben yiyeim, yani yaralanan atı vurmak gibi bişey. Buarada aklınızda olsun, doğum yapan kediye et vermeyin, bu onu dahada çekici hale getiriyor. Bıktım bahçede yavrusunu yiyen kedilerden, analık hayvanda olsa analık derdim ama, değilmiş. Pisliğini nasıl toprağa gömüyorsan, onuda göm o zaman diyesim geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Evet keşke gömseydi bizimki de. O ana şahit olmadım ama düşündükçe kötü oluyorum :s
    Üç tane minicik pamuk gibi yavru gitti :(

    YanıtlaSil
  3. Ben kedilerin bazen ölen yavrularını yediğini bilmiyordum. Oyh içim bi tuhaf oldu.

    Bu arada çoraplar güzel olmuş(:

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. kedi kısmını hızla geçiyorum:S midem almıyor böyle hikayeleri:(

    senin o örgü ören halin çok şeker görünüyor ya:) valla baktıkça gaza geliyorum.

    YanıtlaSil
  5. K.C.S. , ben de bilmiyodum, hiç hoş bi şekilde öğrenmedim bi de, küçük küçük yavru bekliyoduk.
    Sevgiler:)

    Tan'ım, çok istekli paylaşmadım ben de bu bilgileri ama ne zamandır pusu doğurcak diyodum, yavrulara ne olduğunu da söyliyim dedim.
    Kışın en güzel ve rahatlatıcı şeylerden biri örgü örmek :)

    YanıtlaSil