10 Şubat 2011 Perşembe

Bir film: Amelie

Bu filmi ilk izlediğimde dekoruna, ışığına, renklerine öyle bir odaklanmıştım ki, filmin konusunu anlamamıştım bittiğinde. Geçenlerde tekrar izledim. Nerdeyse yine aynı şey oluyodu:)
Renkli objeleri çok fazla sevmem aslında. Yani bir alan dekor edilecekse çok fazla farklı renk kullanılması taraftarı değilim. Ya da değilDİM demeliyim sanırım. Bu filmde sahneler rengarenk. Ama ışığı öyle bi kullanmışlar ki, tüm eşyalar birbirlerine uymuş. Çıkıntılık yapan tek bi nesne bile yok. Abartıyo olabilirim ama gerçekten böyle düşünüyorum.
Hele o duvar kağıtları yok mu... Ayrı bi zenginlik katıyo ortama. İlerde kendi evime yaptırcağım ilk şeylerden biri olucak. Amiin :)
Filmi izlerken bi kaç kare fotoğraf aldım. İzleyenler hatırlasın, izlemeyenlerin canları çeksin :))











------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ve tatilin son günleri geldi. Pazar günü İzmir'e dönüş tarihi. Çok heycanlıyım. Bizim hanım kız sonunda doğum yapmış. Üç tane minicik yavru bizi bekler :) İsimlerini düşündük ama tam kesin bi karar vermedik: Çakıl, Bambam, Dino :)) Gider gitmez fotolarını çekmeye başlarız ev olarak :)

Bu arada tatilde büssürü şey yaptım. Daha çok örgü ağırlıklı oldu tabi yaptıklarım. İzmir'e gider gitmez onların da fotolarını çekip yayınlarım, yapmak isteyenlere fikir olur.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Son olarak iki günlük Muğla'ya gittim ondan bahsediyim :) Ev arkadaşım Muğla'lı, yazın gitmemiştim baya bi tavır yapmıştı, tatili fırsat bilip gidiyim dedim. İlk gün merkezi gezdik, ikinci gün Gökova'ya gittik. Ben Aydın'a küçük derken Muğla Aydın'dan da küçük çıktı :) Sonuç olarak, güzel bi iki gün geçirdim :) Bunlar da iki tanecik foto :)


15 yorum:

  1. Amelie candır ^.^
    Bu tür gibi olmasa da renkli film için sana Jet Li'nin oynadığı "hero"yu ve "the fall"'u tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  2. İzlemedim ikisini de listeye aldım şimdi, çok saol :)

    YanıtlaSil
  3. Fotoğraflar çok güzel her biri.:)dekorlar güzel durmuş gerçekten bende bir evim olsun istiyorum artık ya tabi kiracı olmayacağım duvarlarında istediğimi yapabileceğim bir yer.)::)

    YanıtlaSil
  4. İnşallah nasip olur ikimize de Huyum:)
    Benim daha zamanım var baya :(

    YanıtlaSil
  5. kara kızımmm:) ne tatlı çıkmışsın fotoğrafta:) amelie bi tanedir ya, o filmdeki renkler kimi içine çekmiyor ki? şu yaptıklarını da merakla bekliyorum, biraz enerjiye ihtiyacım var. öperim seni

    YanıtlaSil
  6. Amelie harika bir filmdir. Hatırlatma iyi oldu. En kısa zamanda yeniden izlemeli (:
    Ayrıca fotoğraflar çok güzel çıkmış. İnsanın o suya atlayası geliyor:)

    YanıtlaSil
  7. Tan vaktim, iltifat ediyosun çok teşekkür ederim :)
    İzmir'e gider gitmez koyucam tek tek yaptıklarımı.


    K.C.S. , sevindim hatırlatmamın işe yaramasına. İnan o suya atlamamak için kendimi zor tuttum, hava da muhteşemdi, yazdan kalma gibiydi adeta :)

    YanıtlaSil
  8. Tan da buradaymış :)) onun bloğunda gördüm körebe zaten seni readerıma ekledim.. Amelie sevdiğini görünce ne kadar iyi yaptığımı anladım..Filmdeki gibi bir ton olsa hayatımıza atıversek bir fırça darbesiyle ne hoş olur dimi :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Hoş geldin sevgili Pembe, iyi ki geldin :)
    Keşke öyle bi fırça olsa hakkaten boyansak baştan aşağı :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  10. aynı bankta kızımn fotosunu çekmiştim:)) Muğla bende ilk geldiğim zaman şok olmuştum:)) minik, minik, minnacık:))

    YanıtlaSil
  11. :)) O bank çok huzur vericiydi, keşke biraz daha otursaydım dedim sonradan. Gezilcek daha çok yer vardır diye hemen kalkmıştım, meğerse başka bi yer yokmuş :))

    YanıtlaSil
  12. Yalnız ben bu yazıyı azıcıkda olsa okudum, velhasıl o en sonda ki resim beni kıskacına aldı. -kala kaldım ona bakıyorum, dün de böyleydim. -Deniz ne güzel ışıl ışıl çıkmış. Çeken arkadaş müthiş çekmiş.

    YanıtlaSil
  13. Baran, ben de fotoğrafa bakınca o güne gidiyorum, tertemiz ve ışıl ışıldı deniz.Gökova'ya yolunun düşmesini sağla bence :)

    YanıtlaSil
  14. Aaa son fotodaki çantandan bende de vaaar :D Hemen dikkatimi çekti ehehh ... Buarada ben de
    İzmirliyim,blogunu şimdi keşfettim ;) Hoşbulduum ! Seni de benim bloga bekleriiim :))


    http://junkheadinpurpleland.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. Junkhead, hoşgeldin canım :) o çantayı çok severek aldım, sezon sonu indirimde 3te 1 fiyatında görünce çok üzülmüştüm ama itiraf ediyorum :D
    Hemen geliyorum bloguna :)

    YanıtlaSil