18 Ocak 2016 Pazartesi

Kına

Dövmeyi ve kınayı, vücuda takılan aksesuarlardan daha fazla sevdiğim doğrudur. Belki dövmeyi bir tık daha fazla seviyorum ancak daha az acı veren, daha değişken, daha ucuz, daha eğlenceli olan bir yöntem varken neden yararlanmayayım değil mi :)

İkinci dövmem için biraz daha düşünürken kendimi kınasız bırakacak değilim sonuçta :)



Siz de internette, şehrinizdeki kına gecesi malzemesi satan dükkanlarda hazır kına kitlerinden bulabileceğiniz gibi, benim gibi evde de hazırlayıp kınanızı yakabilirsiniz.

Benim yöntemim çok basit. 

*Göz kararı kına (yeşil olandan, ninelerimizin yaktığından) 
*Ilık su
*Minik bir poşet

Kınamızı karıyoruz, poşetin içine doldurup, ucunda minik bir kesik açıyoruz. Aynı pasta kremasını poşete doldurup ucunu kestiğimiz gibi. 

Uygulayacağımız alana istediğimiz şekilleri çizip, kuruyana kadar bekliyoruz. Kınayı hazırladıktan hemen sonra uyguladıysanız daha fazla bekletmeniz gerekiyor. Eğer kınayı bir kaç gün önceden hazırladıysanız deriye işlemesi daha kolay oluyor, hem de rengi daha güzel çıkıyor.

Deride kalma süresi cildinize ve suyla olan temasınıza bağlı. Bende ortalama 1 hafta kadar kalıyor. Ama tırnaklarınıza yakarsanız tırnağınız uzayıp bitene kadar geçmiyor :)

Ben orjinal kına rengini çok sevdiğim için bu şekilde yakıyorum. Siz siyah renk olsun isterseniz, aktarlarda satılan kara taş'tan alıp kınanızın içine ekleyebilirsiniz. Yalnız küçük bir uyarı, karataşın gözle görülmeyen tozları etrafa yayılıp çıkmayan lekeler oluşturabiliyor. Onun için poşetinin ağzını açtığınızda dikkatli davranın.



                   Eğer siz de denerseniz, bana haber vermeyi unutmayın :)


Sevgiler
Gonca

11 yorum:

  1. Denerim ben bunu yaa. Hint kınasına uçuk fiyatlar bayacağıma normal toz kınadan kendim hazırlarım daha iyi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karga ve Kız, aynen öyle :) hem ucuz hem rengi de çok güzel :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Her Şeyden Konuşmalı, çok teşekkür ediyorumm :)

      Sil
  3. Çok güzel omuşşş. :)

    YanıtlaSil
  4. Yazılarını özlemiştim, dört gözle bekliyordum yeni bir post yazmanı. Çok sevdim, çok yakıştırdım, özellikle avuç içine yaptığın formlar ve desen Aztek'leri çok hatırlattı bana. Biraz Aztek, biraz İnka karışımı, çok etnik ve şık görünüyor. Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylülcüğüm, bazen hep yazasım geliyor bazense günler geçiyor bloggerı açasım gelmiyor. Keşke senin kadar güncel tutabilsem burayı ama olmuyor işte :) Sen bana uyma, aynen böyle devam et olur mu? Yorum yazamasam da tüm yazılarını okuyorum bunu bil :)
      Beğenmene çok sevindim. Bence sen benden daha güzel desenler ortaya çıkarırsın adım gibi eminim :)

      Sil
  5. Ne güzel olmuş ya çok beğendim. Marifetli insanın hali başka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mervecim, çok teşekkür ederim :) Pek mutlu etti yorumun :)

      Sil
  6. Güzel görünüyor, bildiğim desen için çıkartmalar var galiba

    YanıtlaSil