Ben bazlamayı çok severim. Hele ki daha yeni yapılmışken içini açıp tereyağını sürüp kapatıp, peynirle beraber yemenin tadını çok az şeyde bulurum :)) O yüzden de en çok kahvaltıya yakıştırırım bazlamayı. Geçen gün (henüz iş başı yapmamıştım o zamanlar) vaktim varken yapıyım dedim. Yapmışken de bu kolay tarifi herkes denesin bu tattan mahrum kalmasın dıye fotoğraflayıp anlatmaya karar verdim :)
Efendim öncelikle malzemelerimiz:
1,5 su bardağı ılık su (kıvama göre değiştirilebilir)
Bir tutam tuz
4 su bardağı un
Bir paket kuru maya
Tüm malzemeleri harmanlayıp, güzelce yoğurduktan sonra yarım saat kadar şekillendirip dinlendiriyoruz.
Son olarak da orta ateşte döndüre döndüre pişiriyoruz :)
Bu noktada afiyet bal şeker olabilir :) Bu kolay tarifle evinizde tertemiz bazlamanızı yapabilirsiniz. Hem de normal ekmeğe göre doyuruculuğu kat kat daha yüksek.
**
2. Bardaklaşma Etkinliğimi de hatırlatıp kaçıyorum :)
08.08.2012 son katılım :)
Şimdiden karnım açıktı tarif için sağol
YanıtlaSilben de çpk severiim..;)
YanıtlaSilof of of diyorum madamım benim diyet güme gitmese iyi :)
YanıtlaSilmadamcım nerelerdesin, özledik. bazlama da pek güzel hani...
YanıtlaSilbardağımı aldım hediyelerde koydum içine. bakalım hangi şanslıya gidecek :)
MelonunOjeleri, ne demek, inşallah yapıp beğenerek yemek nasip olur size de :))
YanıtlaSilcrazywomanrosemary, sevilmicek gibi mi ayol :))
Pontim, diyetler güme gitmeseydi diyet yapmaya gerek kalır mıydı Pontim, boşver arada ipin ucu kaçıyo :D
Selma's world, ayyy bugune kadar hep özenmişimdir bi kaç gün post yapmayan blogerları hemen merak edip mail falan atıyolarmış izleyicileri, benim yokluğumu farketmen çok hoşuma gitti doğrusu, benim neim eksik onlardan :D
Çekiliş yarın,heycan dorukta :D
Bardaklaşma etkinliği için beni bağışlar mısın?..:))
YanıtlaSilsevgili gonc;
YanıtlaSilsuper görünüyor
bende deniycem
sevgiyle...
YüReKTeN DaMLaLaR ve Volante ikinizi yan yana görmek güzel :))
YanıtlaSilmadam de gonç güzel bir etkinlik neyse bir daha ki sefere bakalım..:))