29 Eylül 2017 Cuma

Kabak Kavurması




Bal kabağını bahçede yetiştirdiğimiz için, bütün bir balkabağını bozulmadan tüketmenin yollarından biri de bu yemekten geçiyor. Diğer yollar ise, balkabağı çorbası ve balkabaklı kek. Belki bir gün abartıp pumpkin spice latte de denerim, kim bilir :) 




Bu yemek benim en sevdiğim yemeklerden birisidir. Hele de yanında acı süs biberi varsa masadan biraz zor kalkarım :) 





Kabaca tarif etmem gerekirse, soğanı, sarmısağı, kabakları küp küp doğruyoruz, zeytinyağında soğanı, sarmısağı biraz kavurup kabakları ilave ediyoruz. Kabaklar suyunu salıp çekip yumuşayınca içine kırmızı toz biber ekleyip bir süre daha kavurup altını kapatıyoruz. İşte bu kadar.
İsterseniz kırmızı biberi eklemeden önce domates rendesi de ilave edebilirsiniz. 

Servis ederken üzerine sulandırılmış süzme yoğurt ve pul biber çok yakışıyor. 



Afiyet olsun :)


2 yorum:

  1. Ben bu yemeği eski ev arkadaşımda görmüştüm. O da Aydın-Yenipazarlı. Sanırım Ege'ye has bir yemek. Çünkü Balıkesir'de sadece kabak tatlısı yapıyoruz biz balkabağından ama ben baya sevdim bu yemeği. hatta yarın pazar var. Bulursam ben de yapacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif, Ege'ye has olması kuvvetle muhtemel :) Hazır balkabağı almışken, kremalı çorbasını da denemeni şiddetle tavsiye ederim.

      Sil